Ce este lifting-ul mamar
Lifting-ul mamar, sau mastopexia, reprezintă intervenția prin care se urmărește ridicarea sânilor.
De-a lungul vieții, femeile sunt expuse mai multor factori care le pot afecta negativ aspectul sânilor.
Genetica, gravitația, pierderea elasticității pielii din cauza îmbătrânirii, creșterea și pierderea în greutate, sarcina și alăptarea pot afecta forma și fermitatea sânilor. Un lifting de sâni poate inversa efectele timpului, oferindu-ți sânii pe care îi aveai cândva.
Cui i se adresează intervenția de lifting a sânilor
Femeile care sunt mulțumite de mărimea sânilor, dar nu de forma actuală a sânilor, sunt candidate bune pentru un lifting de sâni. Pentru pacienții care doresc modificări atât ale formei, cât și ale volumului sânilor, se poate face o procedură de ridicare a sânilor în același timp cu mărirea sânilor.
O ridicare a sânilor poate fi efectuată pentru pacienții de orice vârstă, dar de obicei recomandăm să așteptați până când dezvoltarea sânilor s-a oprit.
Dacă simțiți că vă încadrați în una sau mai multe dintre următoarele condiții, puteți fi, de asemenea, un bun candidat pentru un lifting de sâni:
- Sâni care sunt pendulanți (căzuți sau lăsați) dar de dimensiune adecvată;
- Sânii lipsiți de substanță sau fermitate;
- Aveți o sănătate generală bună, aveți o atitudine pozitivă și așteptări realiste, cel mai probabil sunteți un bun candidat pentru această procedură.
Tehnici de lifting mamar
Pentru a obține un rezultat cât mai favorabil, tehnicile utilizate pot fi diferite în funcție de dimensiunea și forma sânilor fiecărei paciente.
Deși fiecare tehnică lasă un tip diferit de cicatrice, cicatricile unei proceduri de ridicare a sânilor depind de obicei de forma sânului. În cazurile ușoare, incizia poate fi făcută chiar în jurul areolei. În cazurile mai avansate, incizia poate fi în jurul areolei, cu o cicatrice dreaptă care coboară. În cele mai extreme cazuri, se vor face incizii în jurul areolei cu o cicatrice inversă în formă de T.
Ce este mastopexia cu auto-augmentare?
În timp, majoritatea cicatricilor se vor estompa; cu toate acestea, vizibilitatea cicatricii poate varia. Vă recomandăm produse pentru cicatrici de calitate medicală care pot ajuta la minimizarea aspectului cicatricii și există și alte tratamente cu laser care pot ajuta, de asemenea.
LET’S TALK ABOUT BEAUTY !
Programează o primă discuție cu medicul estetician!
Ce presupune intervenția de lifting mamar
În timpul intervenției, chirurgul efectuează două incizii: prima în jurul areolei, a doua vertical de la areolă până la pliul de sub sân. După incizie, excesul de piele este îndepărtat și mameloanele și areola sunt repoziționate mai sus. Pielea din jurul areolelor este întinsă pentru a reforma astfel sânul.
Chirurgul poate introduce opțional și un implant. Dacă pacienta dorește, liftingul sau mastopexia poate fi însoțit de corectarea mameloanelor sau reducerea areolei.
Liftingul mamar cu implant
Mastopexie sau ridicarea sânilor cu implant
În timpul unui lifting mamar, chirurgul optează pentru mărirea sânilor dacă volumul glandular a scăzut, daca mamelonul nu este prea mic si daca nu este prea multa piele.
În acest tip de lifting de sâni, chirurgul introduce o proteză de sân în spatele glandei mamare. Această intervenție realizează un efect de lifting și lasă foarte puține cicatrici.
Lifting mamar cu reducere a sânilor
Dacă sânul este atât de lăsat încât mamelonul se află sub pliul sânilor, intervenția de lifting mamar va fi mai mult decât o reducere a sânilor. Astfel, chirurgul îndepărtează pielea din zona țesutului glandular, ceea ce poate lăsa o cicatrice mai amplă. Acest tip de ridicare a sânilor durează aproximativ două până la trei ore și se efectuează sub anestezie generală.
Cand este recomandata interventia de mastopexie?
Recuperare și rezultate în urma intervenției de lifting mamar
Pacienții cu lifting de sâni (mastopexie) pot merge acasă a doua zi după intervenția chirurgicală. Pacienții vor avea de obicei nevoie de asistență la domiciliu în primele două zile; cu toate acestea, ei pot reveni la efectuarea de activități moderate în decurs de o săptămână până la zece zile. Activitățile intense, cum ar fi sporturile și activitățile care implică mișcarea brațului, trebuie evitate timp de patru până la șase săptămâni. Pacienții pot reveni la toate activitățile lor normale în aproximativ 3 luni.
Riscuri și complicații
Orice intervenție chirurgicală are riscuri și potențiale complicații. Deși riscurile nu sunt comune, este important să înțelegeți potențialele complicații și să știți că niciun chirurg nu poate oferi o intervenție chirurgicală fără riscuri sau garanția unui rezultat perfect.
Discutați în detaliu cu medicul specialist orice riscuri posibile în timpul consultului și veți primi cu siguranță răspunsul la orice întrebare sau îngrijorare care poate apărea.