Acidul hialuronic este o substanță de umplutură pe bază de acid hialuronic, un produs prezent în mod natural în organism și care servește la hidratarea pielii. Injecțiile de umplere fac apoi posibilă umplerea naturală a ridurilor profunde, mărirea buzelor, ridicarea pomeților, tratarea tâmplelor scufundate sau redefinirea contururilor feței.
Acidul hialuronic ne menține pielea suplă și rezistentă. Organismul nostru generează în mod natural acid hialuronic, dar odată cu vârsta, producția acestuia se reduce, volumul feței poate fi redus și flexibilitatea acestuia scade. Injecțiile cu acid hialuronic vor compensa apoi această pierdere și vor umple ridurile, în special la nivelul pliului nazo-labial sau al buzelor (volum).
Principalul scop al acidului hialuronic este acela de a restabilii suportul feței și anume compartimentele de grăsime care cu înaintarea in vârstă dispar, atrofiindu-se.
Efectul materialelor de umplutură durează de la 8 la 12 luni. În timp, organismul resoarbe acidul hialuronic și zonele tratate pierd din beneficiul injecțiilor. Atunci sunt posibile noi injecții.
Acidul hialuronic se injectează printr-un ac foarte fin sau pe canula (un ac mai lung bont, fără vârf, atraumatic).
Produsul conține o componentă anestezică care reduce senzația neplăcută. In cazul măririi buzelor se recomandă aplicarea unui unguent, a unei creme anestezice sau blocuri dentare înaintea injecțiilor.
Rezultatul injecțiilor este imediat. În anumite circumstanțe, zonele tratate pot fi ușor umflate timp de trei zile după injecțiile de umplutură.
LET’S TALK ABOUT BEAUTY !
Programează o primă discuție cu medicul estetician!
Când este recomandat acidul hialuronic
Îl putem folosii atunci când:
- apar pierderi de volum facial legate de vârstă;
- se dorește restabilirea sau îmbunătățirea volumului buzelor;
- se dorește minimizarea liniilor fine din și în jurul buzelor;
- se dorește să restabilim plenitudinea sau să eliminam pliurile nazolabiale și/sau liniile de marionetă;
- se dorește o îmbunătățire nechirurgicală a conturului feței;
- pacientele au peste 18 ani;
- căutați un tratament care să ofere rezultate reale, vizibile, fără intervenții chirurgicale sau timp de recuperare.
Injectarea buzelor cu acid hiluronic
Cum funcționează acidul hialuronic
Fillerul este un agent de umplere cutanat cu acid hialuronic. Gelul cu acid hialuronic este folosit pentru a trata liniile și pliurile feței inferioare, cum ar fi pliurile nazolabiale și marionetele. Exista de asemenea, substanțe de umplere care pot fi folosite pentru a adăuga volum buzelor. Fillerul Fabricat de Allergan hidratează pielea reținând apă și acționează ca un „agent de amortizare” oferind volum zonei injectate. În 2010, FDA a aprobat formula Juvéderm cu anestezicul local lidocaină pentru a oferi pacienților o experiență de injectare mai confortabilă. Juvéderm ofera si fillere fără lidocaină pentru cei cu sensibilitate la medicament.
Este necesară o consultație pentru a determina care material de umplutură este cel mai bun pentru dvs. și zona care trebuie corectată.
Fillerele sunt concepute pentru a corecta temporar, adăugând volum și plin buzelor, precum și pentru a netezi alte linii faciale, cum ar fi pliurile nazolabiale, liniile de marionetă și alte zone depresive ale feței. Numărul de seringi necesare depinde de pierderea de volum și de rezultatul așteptat de pacient.
Recuperare și rezultate
Nu există timp de nefuncționare real pentru acidul hialuronic.
Cu toate acestea, se recomandă să dormi pe spate în primele trei nopți după injectare, pentru a nu exercita nicio presiune de schimbare asupra materialului de umplere.
Rezultatele complete se văd în două săptămâni, deoarece pot apărea umflături și vânătăi, iar produsul se umflă cu 20-30% în intervalul de timp de două săptămâni.
Rezultatele tratamentului pot dura până la 6 luni până la 1 an.
Deși, fiecare pacient este diferit și rezultatele pot varia de la caz la caz.
Se recomandă să fie tratat în mod regulat, determinat de furnizorul dumneavoastră pentru a păstra cele mai bune rezultate.
Despre riduri
Ridurile sunt linii, șanțuri și cute ale pielii, care încep ca urme fine, înainte de a se adânci în timp. Sunt inofensive și vizibile mai ales în zona ochilor, gurii și gâtului. Primele riduri pot apărea la o vârstă tânără. Ele sunt efectul procesului natural de îmbătrânire, când pielea pierde treptat din elastină, colagen și capacitatea de a se regenera. Epuizarea grăsimilor și mișcarea repetitivă a mușchilor contribuie și ele din plin la apariția ridurilor.
În funcție de localizarea ridurilor, acestea pot fi tratate fie cu acid hialuronic injectabil, fie cu toxină botulinică.
În principiu ridurile sunt de 2 tipuri:
Apar atunci când efectuăm mișcări cu musculatura feței. Mimica exprimă stări sufletești precum bucurie, relaxare, îngrijorare, concentrare, supărare etc. Când râdem sau chiar când zâmbim sunt puse în evidență ridurile din jurul ochilor (laba gâștei). Când suntem supărați, concentrați sau când țipăm se contractă mușchii dintre sprâncene, care duc la formarea ridurilor verticale din această zonă (glabelară). Când ne mirăm, activăm ridurile de la nivelul frunții. În toate aceste cazuri este recomandat să apelați la injecții cu toxină botulinică.
Sunt cele care rămân permanent, chiar și atunci când nu antrenăm în mișcări mușchii feței. Ele sunt cauzate de factori de mediu precum expunerea la soare, căldura, frigul sau poluarea și de stilul de viață cu excese cum ar fi fumatul, alcoolul sau consumul de zaharoase. Oboseala și stresul au și ele un rol determinant la apariția ridurilor statice. Toate aceste elemente deteriorează prin acțiuni la nivel molecular legăturile de suport de colagen și de elastină care conferă pielii tărie, vitalitate și rezistență. Aceste riduri se atenuează atât cu acid hialuronic injectabil, cât și cu toxină botulină.
LET’S TALK ABOUT BEAUTY !
Programează o primă discuție cu medicul estetician!
Acidul Hialuronic injectabil și tratamentul ridurilor
Acidul hialuronic este o polizaharidă (polimer format din lanțuri de monozaharide – zaharuri simple precum glucoză și fructoză) care se găsește în toate organismele vii sub diferite forme:
- glicogen;
- pectină;
- amidon;
- chitină;
- celuloză etc.
La oameni, acesta se află mai ales la nivelul pielii și cartilajelor. Este o substanță puternic hidrofilă, capabilă de a lega de până la 1.000 de ori greutatea sa în apă. La nivelul pielii, aceasta contribuie la lubrifiere, la hidratare și la producția de colagen. De asemenea, acidul hialuronic prezintă proprietăți vascoelastice având rol în diminuarea șocurilor, îndepărtează celulele deteriorate și ajută la creșterea celulelor noi. Produsele folosite pentru tratamentul injectabil sunt sintetizate în cele mai moderne laboratoare din lume și sunt foarte asemănătoare cu acidul hialuronic natural.
Se folosește acidul hialuronic injectabil cu vâscozitate diferită în funcție de tipul de efect dorit. Acesta s-a dovedit foarte eficient în etajul facial mijlociu și inferior, respectiv corecția cearcănelor, a ridurilor dintre nas și gură, umplerea liniilor radiale ale buzei superioare (care apar la fumători), a ridurilor din obraji – legate de zâmbet. După tratamentul cu acid hialuronic injectabil, rezultatele parțiale sunt vizibile imediat, iar rezultatul final apare după 2-3 zile. Acidul hialuronic asigură un efect spectaculos de la 6 până la 18 luni și se resoarbe lent fără reacții alergice.
Fie că aveți nevoie de tratamentul ridurilor cu toxină botulină, fie cu acid hialuronic injectabil, este foarte important să anunțați medicul dacă vă știți cu alergii și dacă ați avut reacții alergice sau alte manifestări la injectările precedente.
Procesul de îmbătrânire aduce schimbări constante și variate. Pentru majoritatea, pierderea volumului la nivelul feței poate fi unul dintre cei mai vizibili indicatori ai vârstei. În timp ce pierderea de volum are loc de-a lungul deceniilor, întinerirea poate fi a ta în câteva minute cu ajutorul acidului hialuronic.
Prevenirea ridurilor este aproape imposibila, pentru ca trecerea timpului își pune amprenata și pe chipul nostru.
Putem, în schimb, să avem o viață cât mai sănătoasă și echilibrată, care să se poată reflecta și pe chipul nostru:
- dietă bine echilibrată;
- greutate constantă, fără fluctuații mari;
- activitate fizică intensă regulată;
- rutinaă de îngrijire a tenului (demachiere, folosire crema SPF, etc);
- evitarea fumatului;
- evitarea solarului;
- evitarea expunerii la soare în exces ;
- odihna este foarte importantă pentru prevenirea apariției ridurilor.
În timpul somnului să dormim dreapta/stânga, să nu dormim doar pe o parte, ideal cu fața în sus, pentru a evita adâncirea și accentuarea ridurilor pe partea respectivă.
În același timp, dacă suntem o persoană foarte expresivă (zâmbitoare sau din contra foarte “încruntata”), ridurile vor fi mai accentuate
Toxina botulină sau Acid Hialuronic injectabil?
Toxina botulină se injectează în zonele unde e nevoie de relaxare, acidul hialuronic se folosește în zonele unde e nevoie de umplere. Cele două substanțe au scopuri diferite și nu sunt similare. Toxina botulină pune în repaus mușchiul, oferind un aspect mai net, iar acidul hialuronic șterge denivelările obținând un aspect lin. Toxina botulină și acidul hialuronic pot fi combinate în tratarea aceluiași chip, atunci când este necesar.